Vi märkte att det var väldigt länge sedan vi uppdaterade här på hemsidan. Det har blivit som så att vår primära kanal för marknadsföring och info kring event är via sociala medier. Men vi kör väl ändå en lite recap mest för att hålla liv i hemsidan:

Tre säsonger har vi kört nu. Ännu håller grejorna och vi är lika taggade att komma igång varje år. September och oktober är minst sagt hektiska med vanliga jobb under veckorna och mustning på helgerna. Det har dessutom tillkommit två st mustarbarn i flocken sedan vi körde igång – familjen växer =)

Vi har också upplevt väldigt olika säsonger. 2017 fanns det knappt ett äpple i hela Mälardalen och vi spenderade mer tid på att leta frukt än vi gjorde på att musta. År 2018 var det tvärt om – vi fullkomligt badade i frukt och kunde inte ens ta reda på allt som folk ville lämna in. 2019 har väl varit lite av ett mellanting.

Själva utrustningen förbättrar vi också för varje år. Det första året var vi ganska angelägna om att komma billigt undan då vi inte hade så mycket pengar att handla saker för. Men för varje säsong nu gör vi flera förbättringar för att få grejorna mer funktionella och lättarbetade. Vi känner att vi är en god bit på väg mot perfektion men nog ska vi väl kunna hitta på ytterligare några detaljer att fila på till nästa år.

Som avslutning på detta inlägg skulle vi vilja tacka alla våra vänner som alltid ställer upp och hjälper oss vid våra event! Utan er hade vi inte orkat hålla så högt tempo och vi hade inte kunnat köra alla event vi vill vara med på. Tillsammans har vi räddat åtskilliga ton frukt som annars bara hade kastats och det är något vi är stolta över!

Musteriet inför säsongen 2019
Ett av våra roligaste event hittills, Cidermässa på Spritmuseum där vi visade hur råvaran till cider framställs
Tvätt av vildäpple som skall användas till cider