Vad säljer ni egentligen?

Vår primära affärsidé är att ställa oss på platser där det finns mycket äpplen. Då kan människor samla ihop sin egen frukt, ta med den till oss och få tillbaka en naturligt hållbar must. Om vi råkar ha stor tillgång på egen frukt kommer vi också att musta den och sälja separat.

Vad kostar det?

Tar man med sig sin egen frukt till oss tar vi 95 kr per bag in box som är på 3 liter. Önskar man köpa must av oss utan att ha tillgång till egna äpplen ber vi er mejla oss med en förfrågan.

Hur vet jag hur mycket must jag kommer att få?

När man kommer till oss börjar vi med att väga er frukt. Den utrustning som vi använder oss av ger ungefär ett utbyte på 50 %. Lämnar ni in 30 kg frukt kan ni räkna med att få tillbaka ungefär 15 kg must fördelad på 5 st bag in box.

Finns det någon minsta mängd frukt som man måste lämna in?

Nej, vi kan hjälpa er musta allt från några kilo upp till hundratals kilo. Lämnar ni in små mängder kör vi dom tillsammans med andra leveranser för att få en full batch i vår pastör. Ni kan läsa mer om detta nedanför.

Är det säkert att jag får tillbaka en must som är gjord på just mina äpplen?

Det beror på. Den utrustning som vi använder oss av är optimerad för att producera runt 150 liter must åt gången och vi strävar alltid efter att köra fulla batcher. Vi kan inte köra vår pastör med mindre än ca: 60 liter must inuti då detta blir alltför ineffektivt. Våra tankar, rör och filter kommer aldrig att tömmas helt och hållet mellan två omgångar så en viss omblandning kommer alltid att ske. Om du absolut vill ha tillbaka just dina äpplen. kontakta oss i förväg så försöker vi finna en bra lösning.

Vi vill poängtera att omblandning absolut inte är negativt för den must du får tillbaka. Vi kommer aldrig att musta några äpplen som inte är av fullgod kvalité. Olika äpplesorter skiljer sig också åt i syra, sötma och beska så vår generella åsikt är att blandningar på olika sorters äpplen är att föredra framför sortspecifika.

Kan ni komma hem till mig och musta?

Absolut! Har ni tillgång till stora mängder frukt får ni gärna kontakta oss på mejl eller telefon så ska vi se om vi kan hjälpa just er.