Vi som driver och äger Krohns mobila musteri är ett glatt gäng om fem personer; Hanna, Herman, John, Susanne och Tomas. Vi lärde alla känna varandra under våra studieår i Uppsala. I Uppsala finns det gott om äpplen vilket vi utnyttjade väl och listan på våra projekt och experiment kan göras lång. Första gången vi provade på att göra cider bestod musteriet av en vanlig matberedare och en frottéhandduk. Musten fick spontanjäsa nere i en cykelkällare tills det slutat bubbla. Resultatet? Njae – det gick väl att dricka men kanske inte så mycket mer än så. Under åren lärde vi oss mer och mer om både äpplen, mustning och cidertillverkning – processerna förfinades och resultaten blev succesivt bättre. Intresset har hållit i sig i snart 10 års tid och under hösten 2016 väcktes idén om att bygga ett musteri. På den vägen är det.

Lägger man ihop de samlade erfarenheterna och kunskaperna hos en logistikchef, tre civilingenjörer och en livsmedelsspecialist får man en riktigt bra bas för ett musteri, det har vi märkt under resans gång. Vi är väldigt nöjda med resultatet av vårt arbete hittills!

Musteriet driver vi helt och hållet som sidosyssla till våra vanliga arbeten. Vår gemensamma ambition är att dela med oss av våra kunskaper på området och att hjälpa er att förädla era äpplen till en kvalitetsprodukt som vi gemensamt kan känna oss stolta över.